Randparking Maria-Hendrikapark tijdelijk gesloten vanaf 20 oktober

Geplaatst op Posted in Mobiliteit & Parkeren, Stad Oostende
Op dinsdag 20 oktober 2020 starten er werkzaamheden op de randparking nabij het Maria-Hendrikapark. Het zijn voorbereidende werken (archeologisch onderzoek) voor de bouw van een nieuwe randparking. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de parking afgesloten tot 2 november.

Een tijdje geleden maakte Stad Oostende plannen bekend voor de heraanleg en uitbreiding van de randparking nabij het Maria-Hendrikapark (Iependreef). Ter voorbereiding van deze werken wordt vanaf 20 oktober gestart met archeologisch onderzoek ter plaatse.

De bedoeling van de werken is om na te gaan of er zich archeologisch waardevol materiaal in de bodem van de site bevindt. Daarom zullen er ook proefsleuven worden gemaakt die aansluitend weer worden geasfalteerd. Momenteel is de opmaak van het bestek en de procedure voor toewijzing van de werken volop aan de gang. In de loop van 2022 zou de bouw van de nieuwe parking van start moeten kunnen gaan.

Naar aanleiding van het archeologisch onderzoek wordt de parking van 20 oktober tot 2 november afgesloten en kan er dus tijdelijk niet geparkeerd worden. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.