Quinten Goekint nieuwe voorzitter Open Vld Oostende

Geplaatst op Posted in Partij

Afgelopen weekend was het weer zover. Om de drie jaar kiezen de leden van Open Vld Oostende een nieuw bestuur, nieuwe afvaardiging in de regio en een nieuwe voorzitter. Met een ruime voorsprong werd Quinten Goekint verkozen. ‘Ik heb ontzettend veel goesting om de komende drie jaar onze partij te laten groeien en bloeien’, aldus de kersverse voorzitter. 

Zaterdag 5 oktober waren het bestuursverkiezingen bij de Oostendse liberalen. Om de drie jaar kiezen de leden van Open Vld Oostende een nieuw bestuur, nieuwe afvaardiging in de regio en een nieuwe voorzitter. Met een ruime voorsprong werd Quinten Goekint verkozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Jean Surmont op. Danick Minne, Bart Tommelein, Kurt Claeys en Arianne Jonckheere mogen, samen met de nieuwe voorzitter, de partij vertegenwoordigen op de regionale vergaderingen.

Zo’n vijftien jaar geleden zette Quinten zijn eerste stappen in de partij. Al snel werd hij voorzitter van Jong VLD Oostende, later OCMW-raadslid. Vandaag is hij voorzitter van de Oostendse haard als vertegenwoordiger van de stad Oostende Hij is dus zeker geen nieuweling bij de liberalen. Hij is getrouwd met Charlotte De Backer, fractieleider voor Open Vld Oostende en papa van de 6 maand oude Babette.

‘Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen waait er een nieuwe wind door onze stad. Honden en hun baasjes kregen meer vrijheid, nu mogen ze ook in de zomermaanden op het strand. De Oostendedag werd een échte autoloze zondag met het centrum als paradijs voor fietsers en voetgangers. Het nieuwe bestuur heeft resoluut voor een lik-op-stuk beleid gekozen, er wordt hard opgetreden tegen amokmakers. Momenteel zijn onze burgemeester en schepenen volop bezig aan de meerjarenplanning. Het is mijn doel om hen zo veel als mogelijk te ondersteunen om van Oostende een nog mooiere, aangenamere en veiligere stad te maken. En uiteraard heb ik ontzettend veel goesting om de komende drie jaar onze partij te laten groeien en bloeien’, besluit Quinten Goekint.

Laat een reactie achter