Opnieuw markt in Oostende op 28 mei

Geplaatst op Posted in Communicatie, Stad Oostende

Ook in Oostende mogen binnenkort opnieuw markten georganiseerd worden. Stad Oostende opteert ervoor om de markten te heropenen vanaf 28 mei. Uiteraard wordt rekening gehouden met strikte veiligheidsmaatregelen.

De Nationale Veiligheidsraad zette deze week het licht op groen voor de organisatie van openbare markten. Die markten moeten wel beperkt worden tot vijftig kramen en steden en gemeentes moeten een circulatieplan voorzien zodat de afstand tussen de bezoekers gegarandeerd kan worden.

Stad Oostende opteert ervoor om de markten te heropenen na het hemelvaartweekend, zodat alle richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad  volledig correct in de praktijk kunnen gebracht worden. Concreet betekent dit dat de eerste markt in Oostende opnieuw zal plaatsvinden op donderdag 28 mei.

Momenteel werkt Stad Oostende aan het ontwerp van een inplantingsplan zodat de marktkramers op een veilige manier opnieuw hun klanten kunnen ontvangen. De bedoeling is om de markt op de gebruikelijke locaties te laten doorgaan: het Wapenplein, de Groentemarkt en het Mijnplein.

Hoe de klanten het best de markt zullen kunnen bereiken en welke richtlijnen ze daarbij moeten volgen, zal Stad Oostende later communiceren, wanneer het inplantingsplan volledig klaar is.