Oostendse oktoberfoor sluit elke avond om 23u

Geplaatst op Posted in Communicatie, Stad Oostende
Net zoals de cafés moet de Oktoberfoor vanaf vandaag (12 oktober) elke avond zijn deuren sluiten om 23 uur. De lokale veiligheidscel bekijkt regelmatig of er nog extra maatregelen nodig zijn en of de kermis verder kan blijven doorgaan.

De lokale veiligheidscel van Oostende heeft vandaag beslist dat de Oktoberfoor dagelijks ten laatste om 23 uur moet sluiten. Zo zal de kermis nooit langer open zijn dan de cafés. De veiligheidscel roept iedereen op om de maatregelen goed na te leven en te luisteren naar de instructies van de stewards op de foor. Hou afstand, sta niet met meer dan vier personen bij elkaar, was en ontsmet je handen en draag de hele tijd op een correcte manier je mondmasker.

Besmettingscijfers van nabij opvolgen

De Oktoberfoor startte vorige week vrijdag. De politie blijft de volgende dagen en weken controleren of de maatregelen worden nageleefd. Indien nodig zal de veiligheidscel bijsturen. De foor kan enkel blijven doorgaan op twee voorwaarden. Ten eerste mogen de besmettingscijfers niet verder blijven stijgen. Dan komen er wellicht ook strengere nationale maatregelen voor evenementen en kermissen. Daarnaast is het vereist dat iedereen – foorkramers én bezoekers – zich altijd aan alle regels houden om de veiligheid te garanderen.