Oostende pakt uit met dynamische TikTok-wandelroute

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toerisme

Oostende gekroond tot eerste TikTok-stad van het land

Wie deze zomer naar Oostende trekt, kan op een ongeziene manier de badstad (her)ontdekken. De Stad aan Zee pakt als eerste Belgische stad uit met een uitgebreide TikTok-wandelroute. TikTok is een razend populaire social media app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. Op deze manier wil Toerisme Oostende vzw Oostende op de kaart zetten als een dynamische stad waarin jongeren een belangrijke rol spelen. Tatyana Beloy, oprichtster van musicalstage SupaStar en ambassadrice van Oostende, is een van de drijvende krachten achter dit project.

Met meer dan 2 miljoen gebruikers in België is TikTok aan een enorme opmars bezig in ons land. Om van TikTok ook een vaste waarde te maken binnen de stad, stippelde Toerisme Oostende vzw een TikTokTour doorheen Oostende uit. De wandeling leidt je voorlopig langs 10 locaties in de stad, waaronder echte Oostendse blikvangers zoals Rock Strangers van Arne Quinze en de historische Gaanderijen. De TikTokTour bevat in thema gemaakte dansjes en bijhorende tutorials om je beste TikTok-video in te blikken in de zomerse setting van Oostende.

Naast de wandeling staan er een aantal evenementen gepland in Oostende waarbij TikTok een prominente rol zal spelen. Zo zal er een eigentijdse TikTok-booth tijdens de zomervakantie op het strand staan! Benieuwd naar meer? Of sta je te popelen om zelf aan de slag te gaan? Een plan van de TikTokTour kun je afhalen bij Toerisme Oostende of vinden op tiktokoostende.be. Volg @visitoostende op TikTok om alle video’s te ontdekken & deel je creaties met #TikTokOostende!

Samenwerking met SupaStar
Om het TikTok-verhaal te lanceren ging Toerisme Oostende vzw een samenwerking aan met musicalstage SupaStar. Tatyana Beloy richtte de organisatie SupaStar op om haar passie voor muziek en musical te kunnen delen met jongeren. Daarnaast is Beloy een van de TikTok-ambassadrices voor Oostende. “Het was met veel plezier dat ik nogmaals een samenwerking aanging met Oostende. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Voor mijn SupaStar-team was het een heuse uitdaging, maar iedereen heeft er enorm van genoten. Het enthousiasme is groot en we zijn benieuwd naar wat nog komt.”

@visitoostende in TikTok-cijfers
Het TikTok account van Oostende @visitoostende heeft al bijna 24.000 volgers op te teller. De interactieve video’s op het account kregen zelfs al meer dan 249.000 likes en 2 miljoen views. Als eerste Belgische stad pakken we uit met een toeristisch product gericht op het nieuwe platform TikTok. We bewijzen hiermee nog maar eens dat we als stad-aan-zee een echte pionier zijn. De leuke filmpjes geven jongeren een extra reden om Oostende, de eerste TikTok-stad van het land, te bezoeken.
Oostends burgemeester Bart Tommelein

#MyEnsor TikTok-campagne rond James Ensor
Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’, zetten Toerisme Oostende en Toerisme Vlaanderen met een internationale TikTok-campagne rond kunstenaar James Ensor in op jonge kunstliefhebbers. Bedoeling is om jongeren warm te maken voor de kunst van Ensor, op een kanaal dat deel uitmaakt van hun leefwereld en identiteit.
De TikTok-campagne #MyEnsor daagt jongeren uit om een eigen masker te creëren en daarna het ware gelaat te tonen dat erachter schuilt. De meest originele TikTok video’s winnen een trip naar Oostende. De link met James Ensor is snel gelegd, want laat maskers nu net het bekendste thema zijn uit de werken van deze Vlaamse Meester. De TikTok-campagne loopt nog tot 30 juni.a