Minder evenementen in Leopoldpark

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toerisme

Verschillende evenementen in het Leopoldpark verhuizen naar een andere locatie. De druk op het historische park werd de laatste jaren steeds groter. ‘We willen dit prachtige stukje groen in het centrum van onze stad vrijwaren’ zegt burgemeester Bart Tommelein.

De laatste jaren werden er in Oostende steeds meer evenementen ingepland in het Leopoldpark. Het park is echter sinds 2006 beschermd als monument, omwille van de historische waarde. Na overleg met het Agentschap Roerend Erfgoed, besliste burgemeester Bart Tommelein om te bekijken hoe de druk op het Leopoldpark verminderd kan worden.

In samenspraak met Toerisme vzw en verschillende organisatoren worden er verschillende evenementen verplaatst of geschrapt. ‘North Sea Beer Festival’ zal eind augustus plaatsvinden op het Zeeheldenplein. Ook de de ‘Horeca Battle’ is op zoek naar een andere locatie. Met de organisator van ‘Barrio Cantina’ werd reeds afgesproken ook dit event volgend jaar ergens anders te laten plaatsvinden. ‘School is out’ kan naar het Maria Hendrikapark verhuizen.

Burgemeester Bart Tommelein: ‘De druk op het Leopoldpark werd te groot. Om dit prachtige stukje groen in ons centrum te vrijwaren, hebben we de koe bij de horens gevat en reeds dit jaar enkele evenementen geschrapt. Theater aan Zee en Winter in het Park willen we er graag behouden, mits goede afspraken om het park maximaal te beschermen.’

Geef een antwoord