Liberaal in hart en nieren

Geplaatst op Posted in Flash

De energie van Bart Tommelein werkte aanstekelijk. Ik belde hem vorig jaar op en engageerde mij voor zijn lijst.

Ook bij wereldvermaarde cardioloog Pedro Brugada sloeg de politieke microbe toe. Hij was voorzitter van het OCMW in Lede. In oktober 2018 stond de professor op de Open Vld-lijst van Bart Tommelein en behaalde als nieuwkomer in de stad een verdienstelijk resultaat. Op 26 mei duwt hij de lijst van het Vlaams Parlement bij de opvolgers.

“Ik ben liberaal in hart en nieren en heb dat nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik kreeg en vertaalde dat in 2012 in politiek engagement. Ik volg uiteraard onze kopstukken. De energie van Bart Tommelein werkte aanstekelijk. Ik belde hem vorig jaar op en engageerde mij voor zijn lijst”, aldus een gemotiveerde Pedro Brugada.
Bart Tommelein van zijn kant weet de inzet van de professor eveneens te waarderen. Dit maakt dat beiden op 26 mei op de Vlaamse lijst terug te vinden zijn. Een beleidsniveau dat dokter Brugada na aan het hart ligt. In de domeinen vergrijzing en preventie liggen enorme uitdagingen. Maar ook op het vlak van armoedebestrijding heeft Vlaanderen sleutels in handen. Uiteraard is het beste wapen tegen armoede de werkgelegenheid maar ook ons onderwijs is cruciaal.

“Mensen die in armoede leven moeten we begeleiden. Als je weet dat er vandaag 4.2 procent van de bevolking onvoldoende gebruik maakt van sociale rechten, ligt hier een belangrijke taak. Ik ben ervan overtuigd dat een sterk beleid met liberale accenten die problematiek aanpakt. Je moet niet enkel zorgen voor het aanbod aan hulp, je moet ook zorgen dat mensen er toegang tot hebben. Laat ons hierop focussen”, besluit Pedro Brugada.

Laat een reactie achter