Gerechtsplein als proefplek voor Beter in ‘t Westerkwartier

Geplaatst op Posted in Samenleven

Het Gerechtsplein in Oostende wordt deze zomer in een nieuw jasje gestoken. Met tijdelijke ingrepen en activiteiten wil de Stad er een plek van maken om te ontmoeten, vertoeven, spelen en rusten. Help jij mee?

Stad Oostende en de Vlaamse Overheid willen met het project ‘Beter in’t Westerkwartier’ via een mix van acties de wijk Westerkwartier beter maken. Het project wil de leefbaarheid en woonkwaliteit verhogen door in te spelen op uitdagingen en kansen.​ Dat door in te zetten op meer groene openbare ruimte, betere mobiliteit, energiezuinige woningen, verbinding en ontmoeting. Belangrijk is om te vertrekken vanuit de eigenheid van de wijk en door samenwerking de wijk beter te maken.

Oproep

Een van de plaatsen in de wijk die de Stad wil aanpakken, is het Gerechtsplein. Met tijdelijke ingrepen en activiteiten wil de Stad testen hoe ze van het plein een plek kunnen maken om te ontmoeten, vertoeven, spelen of rusten. En dat samen met de hulp van een team buurtbewoners en verenigingen.

We roepen alle inwoners op tussen 16 en 99 jaar die in de wijk Westerkwartier wonen, een hart hebben voor de wijk, mee willen bouwen aan de inrichting van het Gerechtsplein én enthousiast zijn om mee na te denken over het plein en de buurt. Oostendenaars kunnen zich kandidaat stellen via oostende.be/herinrichting-gerechtsplein.

Inschrijven kan tot en met 1 mei 2023. Eind juni zal de Stad samen met de buurtbewoners het plein herinrichten.