Dien een voorstel in voor je wijk!

Geplaatst op Posted in Samenleven, Stad Oostende

Stad Oostende bouwt samen met de inwoners aan de Stad via Wijkprikkels, de hervormde wijksubsidies. Ook dit jaar kunnen Oostendenaars opnieuw een voorstel indienen voor hun wijk en dat vanaf 3 april tot en met 31 juli 2023 via het participatieplatform ons.oostende.be

Stad Oostende hervormde in 2019 de subsidiëring van de wijken onder de noemer ‘Wijkprikkels’. Daarbij kiest de stad resoluut voor duurzaamheid, waarbij kleinschalige initiatieven de voorkeur genieten in de plaats van grote evenementen. Het is de bedoeling dat Wijkprikkels de wijken, buurten en straten van de Stad op lange termijn een extra dimensie geven.

Vorig jaar kreeg de Stad heel wat leuke voorstellen binnen zoals een schilderij van Ensor op de muur van de lifttoren (Centrum), een hondenweide (Stene), een collectieve tuin in ontmoetingscentrum Ter Yde (Raversijde) en O.666 (Vuurtorenwijk), een themamarkt (Zandvoorde), een minibos (Mariakerke), een mobiel terras (Konterdam) en gevelbankjes (Westerkwartier).

Maak je wijk beter

Stad Oostende nodigt alle inwoners opnieuw uit om duurzame ideeën voor te stellen die Oostendse straten, buurten en wijken leefbaarder maken en inwoners samenbrengen. ​ Dat kan ofwel als individu, als vereniging of met een groep bewoners. 

Concreet kan iedereen een projectvoorstel indienen tussen 3 april en 31 juli 2023 via ons.oostende

. Daar kan elke Oostendenaar een account aanmaken en een project indienen voor een bepaalde wijk. Daarnaast moet er ook nog een kleine beschrijving, kostenraming en locatie toegevoegd worden. Stad Oostende neemt daarna contact op met de indiener(s) voor meer info over de uitwerking. Voor meer vragen kan je een mailtje sturen naar participatie@oostende.be.

Heb je zelf geen voorstel, maar wil je wel meehelpen aan een project dan kan dat door te reageren op een voorstel via ons.oostende.

Brainstormavonden

Oostendenaars die leuke ideeën hebben voor hun wijk kunnen gerust ook eens komen brainstormen tijdens een van deze avonden:

  • 9 mei om 19.00 uur: Zwembad Oostende
  • 23 mei om 19.00 uur: Stadhuis
  • 6 juni om 19.00 uur: O.666