Extra elektrische strandrolstoel maakt winterwandelingen mogelijk voor minder mobiele mensen

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toegankelijkheid

Stad Oostende biedt fietsmateriaal kosteloos aan voor mensen die minder mobiel zijn: elektrische rolstoelfiets, elektrische driewieler, elektrische tandems, rolstoelen, … In de winter komt daar voortaan ook de elektrische strandrolstoel bij. De Stad werkt hiervoor samen met Fietspunt, gelegen aan het station van Oostende.

Dankzij ondersteuning van de Stad kunnen personen met een beperking bij Fietspunt kosteloos toegankelijk fiets- en wandelmateriaal ontlenen. Zo was er al een elektrische en gewone rolstoelfiets, twee elektrische tandems en één gewone tandem, een hippocamp (een rolstoel voor op het strand), een elektrische driewieler en twee gewone rolstoelen. Deze winter kunnen minder mobiele personen nu ook genieten van een winterwandeling op het strand dankzij de toevoeging van een elektrische strandrolstoel.

“De elektrische strandrolstoel wordt tijdens de zomer ingezet bij Zon, Zee…Zorgeloos en is daar een groot succes. Ik ben bijzonder verheugd dat we de rolstoel nu ook in de winter kunnen aanbieden aan mensen met een beperkte mobiliteit. Zo kan iedereen tijdens de mooie winterdagen volop genieten van zon, zee en strand”, vertelt schepen Hina Bhatti, bevoegd voor toegankelijkheid.

Dat er van de aangepaste fietsen gretig gebruik wordt gemaakt, staat vast. “Bij Fietspunt bieden we een breed aanbod aangepaste fietsen aan en dat is een groot succes. Sinds begin dit jaar leenden al meer dan 200 mensen een aangepaste fiets, een recordaantal sinds de opstart van het aanbod. De elektrische rolstoelfiets is het populairst en werd al 65 keer uitgeleend”, verduidelijkt schepen Hina Bhatti.

Praktische info

Fietspunt Oostende bevindt zich vlakbij de ondergrondse fietsenstalling van het Station en is elke weekdag open van 7.00 tot 19.00 uur. Vanaf 1 mei tot 30 september is het Fietspunt ook open tijdens het weekend van 7.00 tot 17.00 uur.