Elektrische wagen helemaal opgeladen in 15 minuten: eerste snellaadstation van Fastned staat in Oostende

Geplaatst op Posted in In de pers

HLN.BE // Fastned heeft dinsdag aan de luchthaven van Oostende zijn eerste snellaadstation in België geopend. Daar kunnen vier wagens tot 300 kilometer rijbereik laden in amper 15 minuten, en dat met stroom op basis van zonne- en windenergie. Er komen nog 13 snellaadstations bij langs Vlaamse snelwegen.

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Het bedrijf heeft nu al 126 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en nu dus ook het eerste in België. “Met de opening van het eerste Fastned-station in België maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. Luchthaven Oostende-Brugge is een ideale locatie met veel verkeer, waar elektrische rijders hun wagen nu snel kunnen opladen”, zegt Michiel Langezaal, CEO van Fastned.
“Hiermee wil de luchthaven niet alleen een meerwaarde creëren voor de reizigers, maar ook voor zijn omgeving”, zegt Marcel Buelens, CEO van luchthaven Oostende-Brugge.

App

Alle stations van Fastned zijn zeven dagen op zeven en 24 uur per dag publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s. Laden en betalen gaat via de Fastned-app of door een laadpas voor de lader te houden.

13 extra snellaadstations

Er zullen de komende jaren nog meer stations van Fastned in België worden gebouwd. “Begin dit jaar heb ik via het Agentschap Wegen en Verkeer de vergunning verleend aan Fastned voor de bouw van 13 snellaadstations langs Vlaamse autosnelwegen. Zo maken we via gerichte acties verder werk van de vergroening van het wagenpark”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).