Diervriendelijk Oostende: geen paardenkoetsen bij erg warm weer (+ 28°c)

Geplaatst op Posted in Koetsen, Stad Oostende
Vorig jaar werd de regelgeving over de paardenkoetsen gewijzigd. Dierenwelzijn staat daarbij centraal. Bij temperaturen boven de 28°C, mogen de koetsen niet meer uitrijden, ter bescherming van de paarden. Met de zomer en de warme dagen in het vooruitzicht, zijn deze regels opnieuw van kracht.

Omdat Oostende een diervriendelijke stad is, werd vorig jaar de verouderde reglementering voor koetsiers onder de loep genomen. Deze regelgeving werd aangepast en houdt rekening met dierenrechten en -welzijn.

Geen koetsen bij +28°C

Bij temperaturen hoger dan 28°C geldt er opnieuw een totaalverbod op het uitrijden van koetsen. Zolang de temperaturen te hoog zijn, blijven de paarden beter op een schaduwrijke plaats, op stal of in de weide. Afhankelijk van specifieke weersomstandigheden, kan dit ook beslist worden bij lagere temperaturen.

Rustdag

Verder is het enkel toegelaten om volwassen en fysiek geschikte dieren voor te spannen. Tijdens de werkdag moeten de paarden regelmatig vers water en gezonde voeding krijgen. Op zonnige dagen onder de 28°C moeten de paarden af en toe verfrist worden met water. Na een werkdag moeten de paarden twee dagen kunnen rusten. Ook dit jaar zal Stad Oostende dit samen met de diereninspectie en de milieupolitie opvolgen.