Coronacijfers in Oostende: wekelijkse update (16/06)

Geplaatst op Posted in COVID-19, Stad Oostende

Het aantal coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week sterk gedaald. Er zijn ook geen besmettingen meer vastgesteld bij 65-plussers. Het vaccinatiecentrum in Kursaal gaat succesvol verder met de vaccinatiecampagne. Vier op de tien Oostendenaars zijn intussen volledig beschermd, zeven op de tien kregen al minstens één prik. Er ligt slechts een patiënt met corona in de Oostendse ziekenhuizen.

De afgelopen week werden er in Oostende 27 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met nog eens 53% in vergelijking met vorige week. Relatief waren er in Oostende ongeveer 37,7 besmettingen per 100.000 inwoners. Er waren geen nieuwe besmettingen bij 65-plussers. Jongeren en kinderen onder de 19 waren goed voor 25,9% van de besmettingen. De positiviteitsratio is ook onder controle: vorige week werden er 348 coronatesten afgelegd in het testcentrum, waarvan 12 (ofwel 3,4%) een positief testresultaat opleverden.

Woonzorgcentra, ziekenhuizen en scholen

In de Oostendse woonzorgcentra zijn er – intussen al weken op rij – geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld. Ook alle andere collectieve voorzieningen in Oostende, zoals de buitenschoolse kinderopvang, de kinderdagverblijven en de voorzieningen voor mensen met een beperking waren afgelopen week coronavrij.

Op de afdeling Intensieve Zorgen van AZ Damiaan wordt momenteel 1 patiënten met Covid-19 verzorgd, in campus Serruys van het AZ Sint-Jan zijn er geen coronapatiënten meer. Het aantal coronabesmettingen binnen Oostendse scholen is onder controle. Vorige week zijn nog 6 leerlingen positief getest.

Vaccinatiecentrum

71,5% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Intussen is bijna 40% ook volledig gevaccineerd.

In het vaccinatiecentrum zelf werden op vandaag al 72.012 prikken gezet, waarvan 24.399 tweede prikken. Deze week zijn er ongeveer 5.000 vaccins gepland, volgende week 7.500.