ANPR-camera’s voetgangerszone Zeedijk operationeel

Geplaatst op Posted in Politie, Stad Oostende

Sinds kort zijn de vijf ANPR-camera’s op de toegangswegen naar de Zeedijk actief. Deze camera’s zullen het verkeer op de Zeedijk registreren. Wie geen vergunning heeft en toch op de Zeedijk rijdt, zal sneller kunnen worden geïdentificeerd.

Eerder dit jaar plaatste de Stad een vijftal ANPR-camera’s op de toegangswegen naar de Zeedijk. Deze camera’s zorgen ervoor dat de Lokale Politie en de stadsdiensten de voetgangerszone op de Zeedijk beter kunnen controleren. In het verleden zorgde gemotoriseerd verkeer al te vaak voor problemen.

Ondertussen zijn de camera’s operationeel. De pakkans voor wie geen vergunning heeft en toch op de Zeedijk rijdt, verhoogt aanzienlijk vanaf nu. De camera’s kunnen ook ingezet worden voor het opsporen van niet-verzekerde of gestolen voertuigen, opsporingsonderzoeken in het kader van drugs, woninginbraken, …

De toestellen bevinden zich op:

  • Oosthelling
  • Zeedijk Mariakerke
  • Japanse Tuin
  • Koning Boudewijnpromenade
  • 17 Oktoberstraat

Doorgangsvergunning

Wie toch met de wagen op de Zeedijk moet zijn, kan hiervoor een vergunning aanvragen via het digitale loket van de Stad. Mensen kunnen via www.oostende.be/doorgangsvergunning hun toelating aanvragen.

Tijdens de venstertijden – van 6.00 tot 10.30 uur – is laden en lossen uiteraard toegelaten en is er geen specifieke vergunning nodig.