Alle medewerkers van campus Serruys behouden loon- en arbeidsvoorwaarden

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Ziekenhuizen

Stad Oostende komt haar engagement na en bevestigt het behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel van campus Serruys. Die formele garantie werd vandaag gegeven in een overleg met de vakorganisaties over het eengemaakt ziekenhuis AZ Oostende. De directie van het nieuwe ziekenhuis werkt de verdere praktische organisatie van de diensten en afdelingen uit.

Stad Oostende had vandaag een constructief overleg met de vakorganisaties over de overgang naar het eengemaakt ziekenhuis AZ Oostende en wat dit betekent voor het personeel van campus Serruys. Centraal op dit overleg stond een artikelsgewijze bespreking van de rechtspositieregeling. 

De Stad gaf er de formele garantie dat de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel van campus Serruys niet zullen wijzigen, en dit voor onbepaalde duur. Dat had het stadsbestuur vooraf ook steeds verzekerd en dat engagement komt het na. Dit betekent dat de medewerkers de voorwaarden behouden op vlak van loon, aantal verlofdagen, aanvullend pensioen, attractiviteitspremie, eindejaarspremie, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

De komende weken staan nog verder besprekingen gepland tussen de Stad en de vakorganisaties om alle aspecten te formaliseren. De directie van AZ Oostende onder leiding van algemeen directeur Bart de Bock zal de concrete organogrammen uitwerken en bereidt de verdere praktische organisatie van diensten en afdelingen binnen AZ Oostende voor. Er zijn ook informatiesessies voorzien voor het personeel waarbij hierop dieper ingegaan zal worden.

Grondige voorbereiding

Een nieuw sterk eengemaakt ziekenhuis dat toegankelijke en kwalitatieve zorg zal bieden dicht bij huis voor alle patiënten in de regio Oostende, is de ambitie van AZ Oostende. De voorbereidingen hiervoor zijn al een tijdje aan de gang en de medewerkers zijn de centrale motor in dit zorgverhaal. De onzekerheid voor de medewerkers heeft langer geduurd dan iedereen had gewenst. De combinatie van een voorbereiding van een defusie en een fusie tegelijkertijd, is dan ook een moeilijke oefening. Zo’n dossier moet grondig voorbereid en onderzocht worden. Samen met juridische experts werden de meer dan 200 artikelen van de rechtspositieregeling bekeken en beoordeeld. 

Vandaag is met de formele bevestiging van loon- en arbeidsvoorwaarden opnieuw een belangrijke stap gezet. Op dit positieve elan wil de Stad nu verder werken naar 1 november 2023 toe.