Geplaatst op Posted in Stad Oostende
De prikkelarme kermis vindt ook dit jaar plaats tijdens de Oktoberfoor: op dinsdag 12 oktober (16.00 – 19.30 uur) en op vrijdag 5 november (14.00 – 15.00 uur). Net als vorig jaar schakelen de foorkramers de lichtflitsen uit en dempen ze de muziek. Bepaalde attracties draaien ook iets trager.

Van 8 oktober tot en met 7 november 2021 ben je welkom op de Oktoberfoor. Op het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en -Paulusplein kun je terecht voor tal van attracties.

Wie het liever wat rustiger heeft, is welkom op de ‘prikkelarme kermis’ op dinsdag 12 oktober (vanaf 16.00 uur) en vrijdag 5 november (14.00-15.00 uur).  De foorkramers zetten dan de muziek iets stiller en dempen de flitsende lichten. Ze geven ook extra tijd om in of uit een attractie te stappen.

Deze dag is er speciaal voor kinderen of volwassenen die hoogsensitief zijn, mensen met een verstandelijke beperking, autisme of epilepsie… Deze maatregelen zorgen ervoor dat iedereen onbezorgd kan genieten van de Oktoberfoor. Aan de kassa kun je kosteloos oordopjes krijgen.

In het Feest- en Cultuurpaleis bevindt zich een onthaalpunt met medewerkers van Inter. Hun stewards zijn opgeleid om mensen met een beperking te ondersteunen. Het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet bevindt zich op de Montgomerykaai.

Meer info vind je hier.