Zomer 2020: Bij grote drukte geen fietsers en gocarts toegelaten op Zeedijk (tussen Kursaal en Thermen)

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Met het plan ‘Zomer 2020’ wil Stad Oostende ruimte creëren om op een veilige en aangename manier van de stad te kunnen genieten. Om iedereen veilig op de Zeedijk te laten wandelen, zullen fietsen en gocarts op de allerdrukste momenten niet toegelaten worden op een beperkte zone van de dijk (tussen Kursaal Oostende en het Thermae Palace Hotel).

Stad Oostende wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de Zeedijk. Langs de dijk flaneren is de favoriete bezigheid van heel wat Oostendenaars en bezoekers aan de stad. Normaal zijn naast wandelaars ook fietsers, steps en gocarts welkom op de dijk. Om het voor iedereen veilig en coronaproof te houden, is er deze zomer een flexibel mobiliteitsplan van kracht.

Te druk? Dan even niet fietsen op een stukje van de Zeedijk!

Binnen dat flexibel mobiliteitsplan wordt onder meer rekening gehouden met de drukte op de Zeedijk. Op het stuk tussen het Kursaal en de Thermen, is de Zeedijk hier en daar wat smaller. Bij grote drukte zullen fietsers, gocarts en andere kustrijwielen daar tijdelijk niet toegelaten worden.

Het tijdelijke verbod zal steeds duidelijk aangegeven worden, onder andere met grote LED-schermen op de dijk. Leden van het zomerteam zullen in de bewuste zone van de Zeedijk ook helpen om iedereen van de tijdelijke verkeersregel op de hoogte te brengen. De verhuurders van gocarts op de dijk worden telkens telefonisch verwittigd van zodra het tijdelijke verbod in werking treedt en ook wanneer het wordt opgeheven.

De bedoeling van deze maatregel is om de voetgangers ook op drukke dagen vlot te kunnen laten wandelen over de Zeedijk. Stad Oostende rekent op het begrip van alle inwoners en bezoekers. Samen maken we er een veilige en aangename zomer van!