Vierde locatie toegankelijk strand geopend

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toegankelijkheid

Met betonnen strandpaden vanaf de dijk tot aan de vloedlijn maakt Stad Oostende de stranden toegankelijk voor iedereen. Recent werd een vierde locatie geopend op het Sportstrand ter hoogte van de Wellingtonrenbaan.

Minder mobiele mensen kunnen deze zomer op het strand extra genieten van strand en zee. Na de Diksmuidestraat, de Parijsstraat en het Klein Strand beschikt nu ook de zone van het Sportstrand (het strand ter hoogte van de Surfclub) over een betonpad naar zee.

Het betonnen pad op het sportstrand is een vierde locatie waar de Stad het strand toegankelijker wil maken voor mensen die minder mobiel zijn. Zo kan iedereen met een rolstoel of kinderwagen ongehinderd op het strand raken.

Inclusieve stad

Niet alleen mensen die minder mobiel zijn maar ook gezinnen met een kinderwagen kunnen gebruik maken van het initiatief. Bij de Diksmuidestraat is er bovendien ‘Zon, Zee, Zorgeloos’. Je kan er gratis strandrolstoelen ontlenen en er is aangepast sanitair voorzien.

In het bestuursakkoord staat de uitrol van een toegankelijk strand expliciet vermeld. De Stad wil elk jaar het strand toegankelijker maken, iedereen moet kunnen genieten van zon, zee en strand.