De lijst van Trots op Oostende krijgt stilaan meer vorm. Naast de elf huidige liberale mandatarissen, kandidaten Maya Herman, Claudia De Caluwé en Axel Ryckaerts komen er ook twee nieuwe liberale kandidaten de lijst versterken. Bashir Ahmad Arash en Margot Lamote zijn kandidaat op 13 oktober voor Trots op Oostende.
Bashir Ahmad Arash (44 jaar) is geboren in Afghanistan maar woont al vierentwintig jaar in Europa waarvan dertien in Oostende. Hij is tolk bij het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en spreekt maar liefst acht verschillende talen, waaronder uiteraard het Nederlands. “Integratie is voor mij – vanzelfsprekend – een belangrijk thema. Het is altijd gebonden aan immigratie. Je kan hier niet komen wonen als je geen moeite doet om de taal te leren, de regels te respecteren, kansen te grijpen en je toekomst op te bouwen. Dat geldt voor mannen, maar ook voor de vrouwen, het is een belangrijk dat we ook hen bereiken.”
Als vader van drie kinderen vindt hij het belangrijk dat ze hun steentje bijdragen aan de maatschappij. “Mijn beide dochters zetelden in de kindergemeenteraad, het zijn engagementen die ik aanmoedig, want hun toekomst ligt hier. Deze stad is onze thuis, het is de enige thuis die ze gekend hebben.” Bashir is zelfstandig en zijn vrouw heeft haar eigen schoonheidszaak. “Ik heb het altijd belangrijk gevonden om zelf initiatief te nemen en bij te dragen. Als ondernemer doe je dat en het zorgt ervoor dat je ook integreert in de samenleving, je komt in contact met heel wat verschillende mensen. De regels zijn niet altijd heel duidelijk voor allochtonen, het is belangrijk dat ze hiervoor de nodige ondersteuning krijgen. Dat zal ook voor minder wrevel zorgen.”
Margot Lamote (27 jaar), geboren en getogen in het Westerkwartier en Mariakerke, wil een frisse en enthousiaste visie brengen voor de toekomst van de stad. “Mijn liefde voor Oostende begon al op jonge leeftijd, ik had dan ook het geluk elke zomer te mogen doorbrengen aan de strandcabine van mijn oma. In Mariakerke sloot ik me aan bij de Chiro waar ik later leidster en daarna hoofdleidster werd” vertelt Margot. Haar betrokkenheid bij het jeugdwerk breidde zich verder uit toen ze haar monitorcursus volgde bij Kazou Oostende, waar ze uiteindelijk vakantieverantwoordelijke en voorzitter van de beleidsgroep werd.
Vandaag werkt Margot voor Bart Tommelein, maar haar professionele achtergrond ligt in het onderwijs. Ze heeft drie jaar lesgegeven in het TSO en BSO als leerkracht Economie en Nederlands. “Hier zag ik de uitdagingen en de kansen in het onderwijslandschap. Ik wil me inzetten om deze kansen te benutten en een positieve impact te hebben op het onderwijs in Oostende,” aldus Margot.
In haar vrije tijd is Margot actief op het padelplein of gaat ze graag uit met vrienden. “Daarom ligt een veilig en gezellig uitgaansbeleid me nauw aan het hart,” voegt ze toe.
“Met mijn ervaring en passie voor jeugdwerk, onderwijs en de unieke cultuur van Oostende, wil ik me inzetten voor een sterk en inclusief beleid. Ik wil de jeugd een stem geven, kansen creëren voor hen en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een veilig en bruisend Oostende,” besluit Margot.