Trouwen in open lucht? Het kan vanaf 1 augustus in Oostende!

Geplaatst op Posted in Huwelijken, Stad Oostende
Vanaf zaterdag 1 augustus 2020 kunnen Oostendse koppels hun ja-woord geven in open lucht. In de zomermaanden zal het mogelijk zijn om te trouwen tussen de bomen in de achtertuin van het stadhuis of met zicht op het Mercatordok.
Trouwen is een feest en nog net iets meer als de zon schijnt. In Oostende kunnen koppels binnenkort ook in open lucht trouwen. Schepen van Burgerzaken Hina Bhatti: “Een huwelijk onder de zon en de blauwe lucht maakt een trouwdag extra feestelijk. Het grasperk voor het stadhuis met zicht op de Mercator leent zich daar uitstekend toe. Het geeft je speciale dag een typisch Oostends cachet. Koppels die verkiezen om hun ceremonie in intieme kring te vieren, kunnen dan weer opteren voor de binnentuin aan de achterzijde van het stadhuis. Zo hebben we twee formules, voor elk wat wils: Huwelijk met zicht op de Mercator en Bruiloft in de tuin
Tot op vandaag kunnen Oostendenaars elkaar enkel in de Alice Freyzaal in het stadhuis eeuwige trouw beloven. Met de nieuwe buitenlocaties komt daar dus verandering in. Om het in de toekomst ook mogelijk te maken om te trouwen op locaties buiten het domein van het stadhuis, is een herziening van het huwelijksreglement nodig.
Plan B bij slecht weer
Iedereen weet dat het Belgische weer grillig is. Een zonnige dag kan plots omslaan in onweer. Daarom kan een geplande openluchtceremonie in nood alsnog doorgaan in de Alice Freyzaal.Buiten trouwen kan omwille van praktische redenen enkel op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag kunnen de mensen aangeven of ze de formule ‘Huwelijk met zicht op de Mercator’ of ‘Bruiloft in de tuin’ verkiezen. Ook de aansluitende receptie vindt dan plaats in open lucht. “Huwen in open lucht is het startschot van een reeks nieuwe mogelijkheden waarmee we de Oostendenaren aangenaam willen verrassen. Nu duimen we met zijn allen voor zonnige dagen”, besluit schepen Bhatti.