Trots op Oostende

Geplaatst op Posted in Bestuur Open Vld Oostende, Bestuursleden, In de pers, Partij, Verkiezingen

Open Vld, Groen en cd&v Oostende trekken in oktober 2024 met één gemeenschappelijke lijst naar de kiezer onder de naam ‘Trots op Oostende’. De drie partijen verenigen zich rond een gezamenlijk inhoudelijk project. “Oostende is een stad waar we trots op zijn. Een stad met een enorm potentieel, enorme troeven en uitdagingen. De nauwe en intense samenwerking van de voorbije jaren vormt een stevige basis voor dit toekomstproject. Wij zijn ‘Trots op Oostende’!” klinkt het.

De drie partijen Open Vld, Groen en cd&v Oostende verenigen zich rond een gemeenschappelijk en inhoudelijke visie onder de noemer ‘Trots op Oostende’. Samen hebben ze de voorbije jaren een aantal bakens verzet. Met het allereerste armoedebestrijdingsplan stond de aanpak van armoede nooit zo hoog op de politieke agenda. Cultuur is een echte motor voor de stad geworden en zet Oostende op de kaart. Op economisch vlak zien we enorme bedrijvigheid in de haven, de blauwe economie, toerisme, … En er werd meer dan ooit geïnvesteerd in veiligheid en netheid van de stad.
“We mogen best trots zijn. Oostende bruist! Ook de opeenvolgende crisissen de afgelopen jaren hebben we samen, schouder aan schouder, aangepakt. Het vertrouwen tussen de drie partners is dan ook groot”, zegt Natacha Waldmann.

“De vernieuwingsgolf mag niet afgeremd worden. Vandaar de keuze om samen verder te werken aan de toekomst van Oostende. We hebben de voorbije maanden vaak samengezeten en de speerpunten waarop we ons in de toekomst willen focussen vastgelegd”, zodus Bart Plasschaert.

Speerpunten
Armoedebestrijding blijft prioriteit: het armoedebeleidsplan willen we nog verder versterken. We gaan de strijd aan met segregatie en focussen op het leren van Nederlands.
Ook wonen blijft een uitdaging. Betaalbare en kwalitatieve woningen, een evenwicht tussen wonen en tweedeverblijven, moderne woonvormen alle kansen geven.
De mobiliteit willen we verder aanpakken met een integraal en samenhangend plan voor de volledig stad.
We staan voor een geïntegreerd beleid rond tewerkstelling en willen wat activeringsbeleid betreft een versnelling hoger schakelen. Dit zowel voor eigen inwoners als voor nieuwkomers. Een job is zoveel meer dan enkel een inkomen verwerven.
Ook op het vlak van natuur, klimaat, economie, vrije tijd … staan de neuzen in dezelfde richting. Het volledige inhoudelijke luik volgt uiteraard in het partijprogramma.

Versterkt met onafhankelijken
De kracht van dit project zit in de diversiteit van de ploeg en de ruimte die er blijft voor eigen accenten. De lijst zal worden versterkt met minstens 3 onafhankelijke kandidaten die zich achter het gemeenschappelijk project willen scharen maar geen partijlidkaart hebben. Kortom: mensen die trots zijn op Oostende en zich willen engageren voor onze stad.

Duidelijkheid
Deze samenwerking zorgt voor meer duidelijkheid. Kiezers weten vooraf dat Open Vld, Groen en cd&v samen verder gaan. “De voorbije jaren is duidelijk geworden dat wij elkaar als ploeg versterken en we samen véél kunnen realiseren. Wij willen samen verder, voor en met de Oostendenaars. Want we zijn Trots op Oostende!”, aldus Bart Tommelein.