Stad Oostende viert Werelddownsyndroomdag

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Op dinsdag 21 maart is het Werelddownsyndroomdag. Op die dag zetten we alle mensen met het syndroom van Down in de bloemetjes. Stad Oostende draagt dit initiatief een warm hart toe en lanceerde een oproep om op die dag twee verschillende kousen te dragen, naar het voorbeeld van de VRT-actie #steunkousen. Ook James, het stadsfiguurtje, geeft hieraan gehoor.

Elk jaar op 21 maart vieren we Werelddownsyndroomdag. Stad Oostende wil dit niet ongemerkt laten passeren en plaatst die dag alle personen met het syndroom van Down in de kijker.

Twee verschillende kousen

Ter gelegenheid van Werelddownsyndroomdag lanceert de VRT voor de vijfde keer op rij de actie #steunkousen. Ook Stad Oostende neemt hier aan deel en riep alle Oostendenaars op via de socialmediakanalen om dat ook te doen en te tonen dat het helemaal oké is om anders te zijn.

“Het is intussen een symbolische traditie geworden om twee verschillende sokken te dragen op Werelddownsyndroomdag. We hebben het stadspersoneel gevraagd om deel te nemen aan deze actie. Het is dan ook hartverwarmend om te zien dat heel wat collega’s twee verschillende sokken hebben aangetrokken”, vertelt schepen Hina Bhatti, bevoegd voor personen met een beperking. “Dit jaar trekt ook het kindvriendelijk stadsfiguurtje James twee verschillende kousen aan. We willen hiermee het Syndroom van Down op een laagdrempelige manier bespreekbaar maken bij de jonge Oostendenaars”, besluit de schepen.