Stad Oostende schenkt fluohesjes en fietslichtjes aan jeugdverenigingen

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Stad Oostende hecht veel belang aan verkeersveiligheid. Nu de dagen donkerder worden, is zichtbaarheid in het verkeer des te belangrijker. Omdat jeugdverenigingen vaak uitstappen doen met grote groepen kinderen, wil de Stad hen extra ondersteunen. Alle Oostendse jeugdverenigingen krijgen daarom James fluohesjes en fietslichtjes van de Stad.

Afgelopen weekend schakelden we over op het winteruur, waardoor het ‘s avonds sneller donker wordt. Dan is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.

Ook onze jeugdverenigingen, die met grote groepen kinderen op stap gaan in het donker, moeten zichtbaar zijn op straat. Om de Oostendse jeugdverenigingen daarbij te ondersteunen, voorziet de Stad ze van fietslichtjes en James fluohesjes.

Als Stad schenken we veel aandacht aan de preventieve rol die we moeten opnemen, zeker als het om verkeersveiligheid gaat. Met deze schenking zorgen we ervoor dat we een grote groep jonge kinderen voorzien in de basisveiligheid om in de komende winterperiode veilig de straat op te gaan.

Een van die jeugdverenigingen is Chiro Mariakerke. De vereniging telt bijna honderd kinderen. Ze hebben geen tuin of buitenruimte waar de kinderen vrij kunnen spelen en gaan dus bij elke buitenactiviteit op stap. Dankzij de fluohesjes en fietslichtjes kunnen ze dat op een veilige manier doen.

Dankzij deze hesjes en fietslampjes voor onze kleine pagadders kan iedereen zich veilig en vooral meer zichtbaar verplaatsen naar activiteitslocaties.” Milo Morel, hoofdleiding van Chiro Mariakerke

In het donker zorgt reflecterende kledij ervoor dat je al zichtbaar bent vanop 150 m als er licht op weerkaatst. Op de fluohesjes pronkt bovendien het schattige kinderfiguurtje James, wat de hesjes extra leuk maakt voor de kinderen.

“Door fluohesjes en fietslichtjes te voorzien voor onze jeugdverenigingen, verspreidt het kindvriendelijke stadsfiguurtje James niet alleen licht in de duisternis, maar ook een boodschap van veiligheid en zorgzaamheid. James gaat samen met onze jonge inwoners stralend en beschermd de donkere winteravonden tegemoet.” Schepen Hina Bhatti, bevoegd voor stadsfiguurtje James

Gadgets te koop in het UiTloket

Wil je ook een James fluohesje of fietslichtjes van Stad Oostende? Goed nieuws! Die zijn te koop in het UiTloket.