Stad Oostende breidt met digibanken lesaanbod Oostende@internet verder uit

Geplaatst op Posted in Digitalisering, Stad Oostende

Stad Oostende levert grote inspanningen om de digitale kloof te dichten. Het initiatief Oostende@internet biedt al jaren een divers lesaanbod om mensen mee te krijgen op de digitale trein. Dit jaar is het aanbod uitgebreider dan ooit, dankzij de steun van Perspectief en verschillende lokale partners. Oostendenaars kunnen zich vanaf 21 augustus inschrijven voor de lessen.

De  toenemende digitalisering van de maatschappij maakt het leven op verschillende manieren efficiënter, maar het blijft belangrijk dat niemand de digitale boot mist. Kunnen werken met een smartphone, een computer en het internet is vandaag belangrijker dan ooit. Stad Oostende zet hier al  meer dan 20 jaar op in met het initiatief Oostende@internet. Het initiatief biedt basislessen aan, maar ook meer verdiepende lessenreeksen, vervolgopleidingen of gaat verder in op één specifieke applicatie.

Met steun van Digibanken

In januari sloegen Stad Oostende en projectvereniging Perspectief de handen in elkaar om een digibank voor regio Middenkust op te richten. De digibank bestaat uit verschillende ‘digipunten’ in Oostende en de regio. In deze punten helpen ‘e-buddies’ (vrijwilligers en wijk-werkers van Perspectief) burgers met al hun digitale vragen. Die samenwerking wordt nu doorgetrokken om het bestaande initiatief Oostende@internet uit te breiden. Door de steun van het project digibanken kunnen Oostendenaars zich gratis inschrijven voor basisopleidingen. De opleidingen zelf worden gegeven door lokale opleidingspartners CVO Scala, Ligo en Avansa Oostende-Westhoek.

Divers aanbod

De inhoud van de digilessen is dit jaar erg divers. Er is een ruim aanbod lessen voor beginners. Leren werken met een computer, itsme, Mijn Burgerprofiel, digitaal bankieren of het belang van privacy op sociale media komen onder andere aan bod. Daarnaast zijn er ook meer verdiepende lessen voor mensen die al basiskennis hebben. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld kennismaken met Paint 3D, Facebook of een fotoalbum opmaken. Voor betalende lessen kunnen Oostendenaars een groot deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen.

De stad bedeelt een brochure met het volledige aanbod in alle bussen van Oostende. Inwoners kunnen zich vanaf 21 augustus inschrijven voor het lesaanbod van najaar 2023. Inschrijven kan altijd online of ter plaatse bij de partner en in een digipunt. Geïnteresseerden kunnen al een kijkje nemen op www.oostende.be/internet. Personen die een digipunt willen bezoeken vinden alle info op www.wehelpengraag.be/digibanken.