Oostendse dj’s zorgen voor sfeervol oudejaar bij je thuis met ‘NYE 8400 – Ostend is Music’

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Oudejaarsavond zal er door de coronamaatregelen helemaal anders uitzien dan normaal. Mensen zullen thuis en met hun eigen ‘bubbel’, de overgang van oud naar nieuw moeten vieren. Om toch wat sfeer in de huiskamers te brengen, lanceren Stad Oostende en Kursaal Oostende een muzikale videostream.

De coronamaatregelen laten geen samenkomsten of feestjes toe, ook niet op oudejaarsavond. Zeker nu de nationale besmettingscijfers opnieuw de verkeerde richting uit gaan, is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Maar om alle Oostendenaars, die oudejaarsavond thuis vieren, toch een fijne avond te bezorgen, is er NYE8400: Ostend is Music‘. Stad Oostende werkt voor dit online initiatief samen met Kursaal Oostende, dat de voorbije acht jaar met NYE Deluxe het grootste oudejaarsfeest aan de kust organiseerde.

Oostendse dj’s serveren voor elk wat wils

NYE8400: Ostend is Music start op oudejaarsavond vanaf 22.00 uur en loopt tot 01.00 uur op nieuwjaarsdag. Net zoals bij NYE Deluxe zijn er drie verschillende zalen, elk met een eigen muzikaal profiel en doelgroep, maar dan virtueel. Er zijn drie streams: ‘Popular’ & Party‘ voor het brede publiek, ‘Fresh & Electronic‘ vooral gericht op jongeren en ‘Funky & Classics‘, voor de iets oudere generatie.

De hele avond lang zullen enkel Oostendse dj’s te horen zijn. Het motto van deze alternatieve oudejaarsavond is dan ook ‘Ostend is Music’. Onder die vlag zet Stad Oostende sinds vorig jaar het vele muzikale talent in de stad in de spotlights. Eerder was er al een Spotify-lijst met nummers van Oostendse bands en muzikanten, nu selecteerde een brede werkgroep negen Oostendse dj’s die van deze oudejaarsavond toch iets speciaals zullen maken. Ook voor hen was dit geen makkelijk jaar, zonder een echt uitgaansleven en met amper evenementen.

De negen Oostendse dj’s die een dj-set zullen spelen zijn Dimaro (Tomorrowland), DJonah (KV Oostende), DJ Koony (NYE Deluxe), GVQ (Club Chaud), Greg Dela (Tomorrowland), Yamo (Ostend Beach), Bobo (Lafayette), Jan Ducheyne (TAZ) en Gueush (Copador).

Apart vieren, maar symbolisch toch samen

De opnames van de dj-sets gebeuren vooraf en volledig coronaproof, maar worden wel pas gestreamd op oudejaarsavond op www.oostende.be/nye8400. Alle Oostendenaars, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen dan van thuis uit op hetzelfde moment dezelfde muziek horen: apart vieren, maar symbolisch toch een beetje samen. Om middernacht is er bovendien een countdown naar 2021 in elke van de drie virtuele zalen.

Het wordt niet enkel muzikaal een bijzondere avond. Alle dj-sets vinden plaats op een iconische locatie in Oostende die mee in beeld wordt gebracht. Twee van de drie locaties zijn momenteel al bekend: de Sint-Petrus- en -Pauluskerk, de Wellington Renbaan en het Stadhuis/Conservatorium..

Aan ‘NYE8400: Ostend is Music‘ wordt bovendien ook een wedstrijd gekoppeld. Oostendenaars kunnen een foto of filmpje posten op sociale media van hoe ze thuis eindejaar beleven. Als ze die avond de hashtag #NYE8400 gebruiken op Instagram, Facebook of TikTok, maken ze kans op één van de vier #ikkoopinoostende-cheques.

Voor meer info, de volledige line-up en het wedstrijdreglement: www.oostende.be/nye8400.