Oostende onderzoekt mogelijkheid digitale bewonerskaart

Geplaatst op Posted in Bewonerskaart, Parkeren, Stad Oostende

De sneeuwval van de maand januari zorgde ervoor dat enkele Oostendenaars een boete kregen omdat hun bewonerskaart niet zichtbaar was. ‘Om dergelijke problemen te vermijden vragen we om in de toekomst te werken met digitale bewonerskaarten. Ik ben dan ook tevreden dat bevoegd schepen Björn Anseeuw dit reeds aangekaart heeft bij Indigo en daarbij ook waakt over de kostprijs voor de Oostendenaar. Het digitaliseren mag uiteraard niet zorgen voor een meerkost voor de inwoners,’ aldus Charlotte De Backer, fractieleider voor Open Vld Oostende.

Met het prachtige weer van de afgelopen dagen zouden we het bijna vergeten zijn, een dikke maand geleden werd de stad bedolven onder een laag sneeuw. Ook wagens kregen een laagje over zich, wat het voor parkeerwachters moeilijk maakt om te controleren of wagens effectief beschikken over een geldig parkeerbewijs. Met als gevolg dat enkele Oostendenaars een boete ontvingen.

Vandaag kunnen de parkeerwachters in Oostende reeds nagaan via hun mobiel toestel of er betaald werd via sms-parkeren of de app. In heel wat andere steden zoals Brugge, Gent, Leuven en Roeselare zijn bewonerskaarten reeds digitaal.

Charlotte De Backer, fractieleider van Open Vld Oostende vindt het logisch dat de stad op deze kar springt, ze kaartte het onderwerp dan ook aan tijdens de afgelopen gemeenteraad: ‘Digitale bewonerskaarten zouden de Oostendenaar heel wat rompslomp besparen en past binnen het digitaliseringsproces waar deze coalitie op wil inzetten. Ik ben dan ook tevreden dat Björn Anseeuw dit reeds aangekaart heeft bij Indigo en daarbij ook waakt over de kostprijs voor de Oostendenaar. Het digitaliseren mag uiteraard niet zorgen voor een extra kost voor de inwoners.’

Laat een reactie achter