‘Ja’ zeggen in Oostende met zicht op zee of in de kiosk van het Leopoldpark

Geplaatst op Posted in Burgerzaken, Stad Oostende

In de Stad aan Zee geldt vanaf 1 juni 2021 een nieuw huwelijksreglement. Vanaf dan kunnen Oostendse koppels hun ja-woord geven met zicht op zee vanaf de feeërieke Venetiaanse Gaanderijen of in de kiosk van het historische Leopoldpark.

Het huwelijksreglement steekt in een gloednieuw kleedje. Zowel de trouwlocaties als de momenten waarop je kan trouwen, kregen een update. Bovendien wordt huwen kosteloos tijdens de week. Koppels zullen uit verschillende mooie trouwlocaties kunnen kiezen.

Schepen van Burgerzaken Hina Bhatti: “Oostende telt heel wat mooie plaatsjes. Maar om er ook een huwelijk te kunnen voltrekken, gelden er toch een enkele voorwaarden. Zo moet de locatie een neutraal karakter hebben, los van politiek of religie. Daarnaast moet Stad Oostende over het unieke gebruik genieten van deze openbare plaats.”

Met zicht op zee of in de kiosk in het park

Het terras van de Venetiaanse Gaanderijen met zicht op de zee is een unieke Oostendse locatie. Wat is er romantischer dan elkaar eeuwige liefde te beloven met het geruis van de golven op de achtergrond?

De kiosk in het Leopoldpark is een parel in het historische decor van het 19e eeuwse park, een plaats met een echt Oostends karakter. Ook daar wordt het nu mogelijk om een van de mooiste dagen uit een mensenleven mee te maken.

Vanaf juni

Het nieuwe huwelijksreglement gaat in voor plechtigheden vanaf 1 juni 2021. Trouwen op de nieuwe locaties wordt mogelijk op bepaalde zaterdagen tijdens de periode van mei tot en met september en onder voorbehoud van beschikbaarheid en weersomstandigheden. Administratieve huwelijken vinden dagelijks plaats tijdens de week binnen in het Stadhuis.

Ook het huwelijk met zicht op de Mercator blijft mogelijk. Jaarlijks vanaf mei kunnen koppels elke maandagochtend, vrijdagnamiddag en op bepaalde zaterdagen voor deze buitenlocatie op het perceel van het Stadhuis kiezen.

Overgangsmaatregelen

“Het nieuwe reglement wordt goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van 26 april 2021. Oostendenaars die voor die datum een aanvraag gedaan hebben voor een huwelijksplechtigheid na 1 juni 2021, kunnen er ook voor kiezen om het huwelijk te laten plaatsvinden op de nieuwe locaties”, aldus bevoegd schepen Hina Bhatti.