Investeren in veiligheid

Geplaatst op Posted in Flash

Oostende is het hele jaar door een bruisende stad. Tijdens de zomer draait de stad op volle toeren. Niet alleen wie afhangt van toerisme heeft de handen vol, ook onze veiligheidsdiensten draaien op kruissnelheid. De drukke zomermaanden brengen uitdagingen met zich mee.

Dit jaar waren de uitdagingen nog groter. De voorbereidingen waren enorm. Voor het eerst was er politie aanwezig op het strand. We investeerden in aangepaste voertuigen en een centrale post. Het korps werd gevoelig uitgebreid en ondersteund vanuit de federale reserve, zelfs te paard. Het zomerteam, dat uit meer dan 100 krachten bestond, hield een extra oogje in het zeil. Onze politiemensen, veiligheidsmensen én redders verdienen alle respect. De voorbije maanden hebben ze kordaat en correct gehandeld.

We moeten het probleem benoemen. De instroom dagjestoeristen was te groot. De NMBS leek blind voor de realiteit. Pas na intensief onderhandelen werd op onze eisen ingegaan. Er was overlast van groepen jongeren uit de grootsteden. Maar waar de gemoederen hoog opliepen is ons korps erin geslaagd om de rust snel te doen terugkeren. Wie naar hier kwam om amok te maken was aan het verkeerde adres. “Er werden meer dan 1.700 PV’s uitgeschreven. Ik drong bij het West-Vlaamse parket aan op strenge straffen. ‘Zero tolerance’ is de enige juiste weg”, aldus burgemeester Tommelein.

We dringen aan op strenge straffen voor wie naar onze stad komt om amok te maken. ‘Zero tolerance’ is de enige juiste weg.

De feiten aan de kust haalden de media en werden massaal gedeeld. Ze werpen een schaduw over een geslaagde zomer. Ons aanmeldingssysteem werkte, de spreiding was goed. We trekken lessen uit de gebeurtenissen want Oostendenaars verdienen een veilige stad.