Iedereen sport

Geplaatst op Posted in Sport, Stad Oostende

‘Oostende, mijn sportstad!’ is een van de hoofdstukken uit ons bestuursakkoord. Neen, het is niet de bedoeling om van elke Oostendenaar een topsporter te maken, maar wel om iedereen aan te zetten om meer te bewegen.

Een nieuw zwembad heeft je misschien overtuigd om je vergeten zwembroek aan te trekken. De nieuw geplande streetskate-infrastructuur in het Maria-Hendrikapark zal je binnenkort misschien overhalen om je skateboard van onder het stof te halen. Ja, zelfs de aanleg van een petanqueterrein op een plein prikkelt mensen om te bewegen. En dat is goed.
“Uiteraard willen we ook topsporters kansen geven. Zij verdienen om te trainen in de meest optimale omstandigheden.

Recent opende een gloednieuw overdekt atletiekcomplex in het Jozef Verhellestadion. Dit nadat eerder de buitenpiste een nieuwe toplaag kreeg”, aldus Alan Van Laer. Het multifunctioneel gebouw laat toe om bij slechtere weersomstandigheden te trainen. Er is een spurtzone van 60 meter, een verspringzone, een hoogspringzone en mogelijkheden om te hink-stap-springen. Er is ook een tijdsregistratielokaal dat zowel de binnenals buitenpiste kan bedienen. Dankzij de luifel aan het gebouw kunnen toeschouwers beschut een wedstrijd volgen. Kostprijs: 1,5 miljoen euro. Nu staat nog de opwaardering van het clubhuis op de agenda van 2024.