Gianni Cornette en Marianne Aspeslagh zetelen in Bijzonder Comité Sociale Dienst

Geplaatst op Posted in Partij

De leden van de liberale fractie hebben Gianni Cornette en Marianne Aspeslagh aangeduid om voor Open Vld Oostende te zetelen in het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Toekomstig burgemeester Bart Tommelein: ‘Zowel Gianni als Marianne zullen erover waken dat Oostendenaars die het moeilijk hebben kansen krijgen én dat ze die kansen ook grijpen.’

Het Sociaal Huis zal vanaf januari geïntegreerd worden in de stad, wat betekent dat er geen aparte OCMW-raad meer is. Het Bijzonder Comité Sociale Dienst blijft wel bestaan om te beslissen over de individuele dossiers. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen waren er heel wat nieuwkomers bij Open Vld Oostende. Zowel Gianni Cornette als Marianne Aspeslagh behaalden een mooi resultaat en zullen voor de liberalen zetelen in het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Dat besliste de fractie afgelopen week.

Gianni Cornette is een jonge ondernemer pur sang. Hij staat aan het roer van het familiebedrijf ‘Het Vispaleis’ in de Alfons Pieterslaan. Hij zette zijn schouders mee onder de vernieuwing van de zaak en ontwikkelde ook een webshop.

Marianne Aspeslagh was jaren zelfstandige bij de groep Aspeslagh glas- en verfhandel. Vandaag is ze nog steeds actief als kleurconsulente bij Colorpoint Oostende. Daarnaast is ze ook voorzitter van het gemengd koor Canta Fideles. ‘Er waait een nieuwe wind door Oostende, die lijn trekken we ook door binnen onze eigen werking. Gianni en Marianne zullen zich inzetten vanuit het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Dit is een belangrijk orgaan dat oordeelt over individuele dossiers. Gianni en Marianne zullen erover waken dat Oostendenaars die het moeilijk hebben kansen krijgen én dat ze die kansen ook grijpen. Dat is een kwestie van vertrouwen en verantwoordelijkheid’ aldus toekomstig burgemeester Bart Tommelein.

Laat een reactie achter