Extra oproep: ga NIET bijeenzitten op bankjes of terrassen!

Geplaatst op Posted in Communicatie, Stad Oostende

Om de verspreiding van het coronavirus succesvol in te dijken, moet iedereen de richtlijnen van de overheid nauwgezet opvolgen. Dat betekent zoveel mogelijk binnen blijven en voldoende afstand houden als je toch naar buiten moet. In de praktijk worden de voorschriften jammer genoeg niet altijd nageleefd. Daarom zal Stad Oostende vanaf vandaag strenger opgetreden tegen mensen die de regels aan hun laars lappen.

Ondanks alle maatregelen en adviezen lokt het mooie weer toch extra mensen naar het strand en naar de Zeedijk. Stad Oostende zal daarom de zitbanken op de Westhelling aan het Kursaal tijdelijk ontoegankelijk maken. Gisteren zaten mensen daar immers veel te dicht bij elkaar, ook mensen uit absolute risicogroepen. De stadsdiensten bekijken vandaag welke ingrepen in het openbaar domein ze verder nog kunnen nemen.

De stad verwijst ook nog eens naar de richtlijnen van het nationaal crisiscentrum: alle café’s, clubs, restaurants, … dienen gesloten te blijven tot en met 3 april. Het verbod geldt evenzeer voor de terrassen van deze zaken. We richten deze oproep zowel naar de bevolking als naar de horeca-uitbaters.

Terrassen ontoegankelijk maken

Horecazaken moeten alles in het werk stellen om te zorgen mensen niet kunnen neerzitten of samentroepen in of voor hun zaak: niet binnen, maar ook niet buiten op het terras. Dit geldt zowel voor de zaken die tijdelijk sluiten als voor zaken die afhaalservice organiseren.

De stad adviseert daarom om alle stoelen en tafels samen te plaatsen of ze indien mogelijk volledig te verwijderen. We vragen ook aan horecazaken die afhaal organiseren om bij de wachtrijen de social distancing-regels volgen. Door middel van een affiche of tijdelijke markeringen op de vloer kunnen zij hun klanten vragen om minstens anderhalve meter tussen te laten bij het wachten.

De Lokale Politie en de Stedelijke Gemeenschapswachten zullen de komende dagen extra controleren of burgers en uitbaters al deze regels goed opvolgen. Als het nodig is, kunnen politieagenten of sanctionerende ambtenaren, hiertegen optreden.