Extra fiets-en wandelmateriaal voor personen met beperking

Geplaatst op Posted in Stad Oostende

Fietspunt Oostende heeft vanaf nu extra fiets-en wandelmateriaal voor personen met een beperking ter beschikking: een elektrische driewieler en een gewone rolstoel. Fietspunt, gelegen aan het station, krijgt hiervoor subsidies van Stad Oostende. Personen die aangepast fiets- en wandelmateriaal nodig hebben, kunnen dit er gratis ontlenen.

Schepen Hina Bhatti: “Dankzij subsidies van de Stad kunnen personen met een beperking bij Fietspunt gratis toegankelijk fiets- en wandelmateriaal ontlenen. Zo was er al een elektrische en gewone rolstoelfiets, twee elektrische tandems en één gewone tandem, een hippocamp ( een rolstoel voor op het strand) en een gewone rolstoel ter beschikking. Vanaf nu komt daar ook een elektrische driewieler en een extra rolstoel bij.

Fietspunt Oostende is een sociaal-economisch project dat sinds 2009 bestaat. Fietspunt Oostende wordt uitgevoerd en ondersteund door Groep INTRO vzw, een organisatie voor vorming, onderwijs, opleiding, trajectbegeleiding, jobcoaching, werkervaring en sociale economie. Onder pedagogische en technische begeleiding staan verschillende medewerkers in voor het toezicht en onderhoud van de fietsenstallingen in en rond het station van Stad Oostende.

Een beperking hebben mag mensen niet weerhouden om te fietsen of te wandelen. Stad Oostende kocht daarom aangepast fietsmateriaal en rolstoelen aan. Inwoners en toeristen met een beperking kunnen zich zo op een betere manier verplaatsen en krijgen meer mogelijkheid tot vrijetijdsbesteding”, besluit Schepen Hina Bhatti.