Café ‘Mama Africa’ gesloten na herhaaldelijke overlast

Geplaatst op Posted in Politie, Stad Oostende, Veiligheid

Burgemeester Bart Tommelein heeft beslist om het café ‘Mama Africa’ in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende voor drie maanden te sluiten, na herhaaldelijke overlast. “Dergelijke ernstige verstoring van de openbare orde tolereren we niet”, aldus de burgemeester.

Donderdag 19 september 2019 — De laatste maanden is de politie verschillende malen moeten tussenkomen in het café ‘Mama Africa’ in de Nieuwpoortsesteenweg 41 in Oostende. Er was overlast door o.a. nachtlawaai, bedreigingen, moeilijkheden met een dronken persoon, aansteken van een barbecue in het gebouw … Ook het Federaal Agentschap voor voedselveiligheid stelde reeds een proces-verbaal op en de Brandweer sloot het pand al eens tijdelijk omdat het niet brandveilig is.

De politie gaf de uitbaatster meerdere waarschuwingen, maar de overlast bleef aanhouden. Burgemeester Bart Tommelein heeft daarom beslist het café voor drie maanden te sluiten. “We geven mensen graag een tweede kans, maar als ze die niet grijpen, treden we kordaat op. Dergelijke ernstige verstoring van de openbare orde tolereren we niet.” Dankzij de sluiting van het café kan de buurt opnieuw tot rust komen.

Laat een reactie achter