Alexander De Croo, Vincent Van Quickenborne en Eva De Bleeker naar federale regering

Geplaatst op Posted in Partij

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft de liberale ministers in de federale regering aangeduid.

Alexander De Croo (44) wordt de eerste minister van de nieuwe regering. De Oost-Vlaming is sinds 2011 vicepremier in de federale regering.

Vincent Van Quickenborne (47) wordt vicepremier en minister van Justitie en de Noordzee. Hij was in het verleden al vicepremier en momenteel federaal fractieleider en burgemeester van Kortrijk.

Eva De Bleeker wordt staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. Eva is 46 jaar en werkt voor de Europese Commissie. Ze is voorzitter van Open Vld Vrouwen en eerste schepen in Hoeilaart.

Vincent wordt in de Kamer opgevolgd door Jasper Pillen. Jasper is 36 jaar, sinds 2011 woordvoerder van MR-Ministers en sinds 2019 kabinetschef van de uittredende minister van Mobiliteit Bellot. Hij is tevens gemeenteraadslid in Brugge. Hij wordt er schepen medio 2021.

Egbert Lachaert: “Met Alexander hebben we een premier aan het hoofd van deze regering die over tonnen ervaring beschikt en het verhaal van deze ploeg met verve zal uitdragen. We hebben nood aan zijn soort leiderschap om ons land door corona te loodsen en het verder te hervormen. Ook Vincent heeft al de nodige regeringservaring en zal als vicepremier de liberale punten de komende jaren verdedigen. Hij zal met zijn gekende dadendrang Justitie verder de 21ste eeuw binnenloodsen. Met Eva kiezen we voor een nieuw gezicht en een sterke vrouw die alles in haar mars heeft om de consumentenbelangen en het budgettaire traject te bewaken. Bovendien krijgt onze Kamerfractie nog een stevige scheut Sturm und Drang met Jasper Pillen!”