Aantal treinreizigers in Oostende strikt gemonitord

Geplaatst op Posted in Stad Oostende, Toerisme, Veiligheid

De veiligheidscel van Stad Oostende kwam vanmorgen in spoed bijeen. Er volgde overleg met de gouverneur, hogere overheden en de NMBS. Het aantal treinreizigers wordt strikt gemonitord en beperkt. Het station blijft voorlopig open, net als de andere stations aan de kust.

De veiligheidscel van Stad Oostende heeft na overleg met de gouverneur beslist dat het station openblijft. Aangezien de stations van Blankenberge en Knokke toch niet sluiten, is het ook niet nodig het station in Oostende te sluiten.

De NMBS heeft Stad Oostende verzekerd dat er geen enkele trein naar de stad aan zee vertrekt met meer dan 80% capaciteit. Er worden ook geen extra treinen ingezet bovenop de zomerregeling.

We monitoren constant samen met de ingezette experten ‘crowd control’ het aantal treinreizigers, zodat er niet meer dan 10.000 dagtoeristen aankomen met de trein.

Het aanmeldingssysteem is van kracht. Het zomerteam staat paraat om mensen te begeleiden. De politie is paraat om op te treden waar nodig. Het parket beloofde eerder deze week al om amokmakers streng aan te pakken.