Jozef Verhellestadion krijgt multifunctioneel indoorgedeelte

Geplaatst op Posted in Ruimte, Sport, Stad Oostende

In mei vorig jaar startten de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion. Na de aanleg van een nieuwe atletiekpiste kan nu ook de bouw van de indoor infrastructuur beginnen: er komt een overdekte spurt- en springzone. De bouwvergunning hiervoor werd intussen goedgekeurd.

In mei vorig jaar startten renovatiewerken van het Jozef Verhellestadion. De 400 meter lange atletiekpiste kreeg een nieuwe toplaag. Vorige week werd ook de vergunning goedgekeurd voor de bouw van een nieuw overdekt oefencomplex.

Sporten in alle weersomstandigheden

Eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Stadseigendommen: “Met de bouw van het complex wil het stadsbestuur volop de werking van de sportclubs ondersteunen. We investeren in moderne en toegankelijke sportaccommodatie. Op die manier hebben de atleten ook bij slechtere weersomstandigheden een plaats om te kunnen trainen. Ook de nieuwe luifel als overdekte toeschouwerszone voor buitenwedstrijden biedt extra troeven aan het sportcomplex”.

“Er kan nu ook in de winter binnen getraind worden op sprintnummers, hoog- en verspringen. Destijds werden hiervoor even de Koninklijke Gaanderijen gebruikt, nadien gebeurde dat noodgedwongen op matten onder de tribune bij Hermes zelf. Toppers moesten zelfs helemaal naar de Gentse topsporthal, we zijn dus zeer verheugd dat we als eerste in West-Vlaanderen een overdekte trainingsfaciliteit kunnen aanbieden en dat de atletiek, die in COVID-tijden bovendien sterk gegroeid is, nu structureel ondersteund wordt”, aldus schepen van Sport Bart Plasschaert.

Ook aandacht voor waterbeheer

“Het gebouw sluit perfect aan bij de omgeving. De nieuwbouw telt twee bouwlagen. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich de verspringzone, de spurtzone van 60 meter en de hoogspringzone. Het tijdsregistratielokaal situeert zich op de bovenste verdieping. Het strak en functioneel gebouw heeft ook aandacht voor waterbeheer. Er komt, in samenspraak met de milieudienst en Middenkustpolder, een buffervoorziening in de vorm van een wadi”, aldus schepen Kurt Claeys bevoegd voor Omgevingsvergunningen.

De kostprijs bedraagt zo’n 1.220.000 euro (exclusief btw) en wordt gefinancierd door Stad Oostende en FARYS.