Morgen geen kerstboomverbranding – Volgend jaar milieuvriendelijk alternatief

Posted on Posted in Stad Oostende

De kerstboomverbranding kan morgen niet doorgaan. Dat heeft de brandweer van Oostende beslist omdat het te hard zal waaien. ‘Veiligheid komt op de eerste plaats’ zegt burgemeester Bart Tommelein. ‘Samen met de organisatoren zijn we op zoek naar een gezellig, sfeervol maar milieuvriendelijk alternatief voor volgend jaar’ aldus schepen voor Milieu Silke Beirens.

De Brandweer van Oostende besliste vandaag dat de kerstboomverbranding van zaterdag 12 januari 2019 om veiligheidsredenen niet kan doorgaan. ’s Avonds zal de windkracht toenemen en vanaf 5 beaufort zijn er te veel risico’s verbonden aan de verbranding.

Alle andere activiteiten die op het Klein Strand gepland zijn, kunnen wel nog plaatsvinden. Iedereen blijft dus welkom voor een gezellig samenzijn en zal kunnen genieten van warme vissoep, oesters, warme chocolademelk, glühwein of een vers gebakken haring.

‘De beslissing komt dan wel van de brandweer, het zou sowieso de laatste kerstboomverbranding geweest zijn in Oostende. We waren deze week al in contact met de organisator vzw Beeldstorm en denken samen met hen na over een gezellig, sfeervol maar milieuvriendelijk alternatief naar volgend jaar toe’ aldus schepen Beirens, bevoegd voor milieu.

‘Veiligheid komt uiteraard op de eerste plaats. Maar ook zonder de kerstboomverbranding wordt het ongetwijfeld een gezellige avond op het Klein Strand’ zegt burgemeester Bart Tommelein. ‘Met de nieuwe coalitie kiezen we voortaan net als heel wat andere steden en gemeenten voor een duurzaam alternatief.’

Fotomoment op zaterdag 12 januari 2019 om 17u45 met de organisatoren en de nieuwe bestuursploeg

Onze website wordt momenteel volledig aangepast. Hou onze website zeker verder in de gaten, want binnenkort komen we terug online!

Geef een reactie